20 nieuwe seniorenwoningen en collectief centrum Marly PIlif in NOH - aanduiding van het team dat belast is met de studies.

20 nieuwe seniorenwoningen en collectief centrum Marly PIlif in NOH - aanduiding van het team dat belast is met de studies.

Printvriendelijke versiePDF version

De Grondregie heeft een team aangeduid bestaande uit de architecten B612, met MK Engineering voor technieken, Ney&Partners voor stabiliteit, ASM Acoustics voor akoestiek et Apitrees voor het landschapsontwerp voor het ontwerp van 20 seniorenwoningen en een collectief centrum Marly Pilif in Neder-Over-Heembeek. Het besluit is unaniem genomen door een adviescomité bestaande uit een externe expert en gemeentelijke en gewestelijke overheden, dat bijeengekomen is om de 5 projecten van de 5 voorgeselecteerde teams te beoordelen.

Het programma omvat 20 woningen voor senioren en een aangepast collectief centrum met 24 woningen, waarbij de bestaande betonnen structuur van de gebouwen op het terrein maximaal wordt hergebruikt en het perceel landschappelijk wordt ingericht.

Het ontwerp van de laureaat onderscheidt zich door zijn landschappelijke, architecturale en duurzame kwaliteiten met een zeer compacte inplanting die kwalitatieve open ruimten op het terrein vrijmaakt en tegelijk de bestaande gebouwen maximaal hergebruikt. De duurzame strategie is ruim ontwikkeld, met name door de toepassing van de principes van de circulaire economie door het behoud van de bestaande structuren en muren en voor het beheer van het regenwater op het perceel.