Aanduiding van het team belast met de studies voor nieuwe huisvesting, een kinderkribbe en een ondergrondse parkeergarages in Laeken.

Aanduiding van het team belast met de studies voor nieuwe huisvesting, een kinderkribbe en een ondergrondse parkeergarages in Laeken.

Printvriendelijke versiePDF version

Samengesteld uit architectenbureau VVV architectuur + de Alzua, Bollinger+Grohmann voor de stabiliteit, Enesta voor de speciale technieken, ATS akoestiek voor de akoestiek en Slap Paysage voor het landschap, stelde dit team een ​​project voor dat perfect in de buurt past:

Het project Reper Vreven 117-135 is gelegen in het noorden van Brussel, tussen de Houba de Strooperlaan en het volledige Stuyvenberghpark in Osseghem en Laeken. Dit project omvat een kinderkribbe met 28 plaatsen, 11 nieuwe middelgrote woningen en 11 ondergrondse parkeergarages. Een centrale tuin is open voor de bewoners van de woningen en de buurt door een begroeide en landelijke ruimte te bieden. De palavertuin biedt ruimte voor ontmoeting en delen. Deze tuin zal een kostbare hoek zijn voor de ontwikkeling van fauna en flora, een sterke en duurzame ecologische troef.

Dit is een mooie kans om de stad te verdichten in een gemengde wijk van voorzieningen en woningen met de ambitie om buitenruimtes van hoge kwaliteit te bieden voor iedereen. Het heeft het potentieel om op korte en lange termijn deel uit te maken van de transformatie van de wijk. Op korte termijn door het verdichten, verwelkomen van nieuwe apparatuur en het aanleggen van een kleine semi-openbare groenruimte. Op lange termijn moet de ingebruikname van de site kunnen ondersteunen en ruimte laten voor veranderingen in de komende wijk (Neo-project, renovatie van de rotonde in de straat tot een stedelijk plein, mogelijke herinrichting van het schoolsysteem, enz. ) . Dit voorstel voor een ambitieus, voorbeeldig, duurzaam en circulair project wil de bewoners levenskwaliteit geven en tegelijkertijd flexibel blijven op lange termijn.