Oproep tot het indienen van blijken van belangstelling voor het tijdelijk gebruik van de voorkant van het Continental

Oproep tot het indienen van blijken van belangstelling voor het tijdelijk gebruik van de voorkant van het Continental

Printvriendelijke versiePDF version

De Grondregie van de Stad Brussel doet een oproep tot het indienen van blijken van belangstelling voor het tijdelijk gebruik van de voorkant van het Continental, een emblematisch gebouw op het De Brouckèreplein, tegen de achtergrond van de Centrumlanen. Deze ruimtes worden voorgesteld voor initiatieven met het oog op de activering van dit gebouw in verband met de publieke ruimte waardoor het omringd wordt.

De transformatie van de voorkant van het Continental vereist de uitwerking van een project (studies, vergunning, ...) dat minstens 12 tot 18 maanden in beslag zou moeten nemen.

De reconversie van dit deel van het gebouw moet het op termijn mogelijk maken om winkels, productieve activiteiten en kantoren in onder te brengen.

Begin 2023 zullen de ruimtes vrijgemaakt worden door de diensten van de Stad Brussel die ter plaatse aanwezig zijn. Er zal een fase voor tijdelijk gebruik worden gelanceerd met als doel de plaats nieuw leven in te blazen met respect voor de symbolische waarde. In totaal zal er 3.725 m² bruto-oppervlakte beschikbaar zijn.

Om de functie te herstellen die historisch gezien verband houdt met deze plaats wordt er gevraagd om op het gelijkvloers een horeca-activiteit te voorzien. Het economische project zal innovatief zijn en verankerd zijn in een lokale circulaire en/of solidaire dynamiek. De verschillende economische activiteiten zullen binnen het project kunnen plaatsvinden.

De bezoeken worden georganiseerd. De kandidaat moet zich vooraf inschrijven.

Geïnteresseerde kandidaten kunnen zich melden door een dossier te sturen tot 14 november om 14u.

Details van de oproep kunnen op verzoek worden verkregen.

Contact : Regie.immo@brucity.be