Régie Magie

De rekening van de resultaten 2016 van de Grondregie voldoet aan de budgettaire doelstellingen: 2 opgeleverde werven voor 43 eenheden, 9 operationele werven voor 154 woningen. Dit bevestigt de strategische positie van de Grondregie als woningenpartner van de Brusselaars. De Grondregie zet haar missie voort als ontwikkelaar van nieuwe woningen en de optimalisering van het bestaande patrimonium.

Op voorstel en initiatief van Mohamed Ouriaghli (PS), Schepen bevoegd voor Huisvesting, heeft de Stad besloten om een samenwerkingshandvest op te stellen tussen de verschillende actoren die actief zijn op het terrein om zo de strijd aan te binden tegen vervallen of leegstaande gebouwen. Dit handvest zal van toepassing zijn voor het Duurzaam Wijkcontract Bockstael tot en met einde 2017.

18/12/2015

Het afgesloten pleintje aan de voet van het aan de Anspachlaan gelegen wooncomplex Grétry maakt plaats voor 2.500 vierkante meter winkelruimte. Dat heeft schepen van Stadseigendommen Mohamed Ouriaghli (PS) aangekondigd. De bewoners krijgen een private daktuin boven de winkels.

link naar het artikel

10/11/2015

Burgemeester van Brussel Yvan Mayeur (PS), schepen van Woningbouw Mohamed Ouriaghli (PS) en OCMW-voorzitter Pascale Pereita (PS) hebben op het Brusselse stadhuis met een boekvoorstelling een punt gezet achter het in 2006 gelanceerde plan om 1.000 openbare woningen te bouwen. Ze lanceerden meteen een volgende plan om tussen 2013 en 2018 nog eens 850 eenheden neer te zetten.

link naar het artikel

30/11/15

De Hasseltse aannemer Democo is op de hoek van de Brusselse Hoogstraat en Kapucijnenstraat gestart met de bouw van een uniek woonproject. In het najaar van 2016 zal het passiefcomplex onderdak bieden aan senioren enerzijds en aan volwassenen met het Downsyndroom en jongvolwassenen met een beperkte mentale achterstand anderzijds.

link naar het artikel

Pagina's