Ecodynamische onderneming

Ecodynamische onderneming

Printvriendelijke versiePDF version

De verbintenis om een kwaliteitsvol patrimonium te bestendigen en verder op te bouwen, impliceert dat de Regie bijzonder veel aandacht besteedt aan de voortdurende verbetering van de EPB (Energie Prestatie regelgeving bij het Bouwen en verbouwen).
 

Een gevolg van deze politiek is dat het Continental-gebouw, waar de Grondregie gehuisvest is, op maandag 17 maart 2014 bij de uitreiking van het label 'Ecodynamische ondernemingen 2013-2014' beloond werd met een eerste ster . Deze onderscheiding, geldig voor drie jaar, is een keurmerk voor het bevorderen van duurzame ontwikkeling.

Het label 'Ecodynamische onderneming' is een officiële erkenning in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest van goede praktijken voor milieubeheer in de openbare en private ondernemingen. Het beloont milieudynamisme en vooruitgang op het vlak van onder andere afvalbeheer, rationeel energiegebruik, het beheer van de mobiliteit van de werknemers, het rationeel gebruik van primaire grondstoffen en de ecologische sensibilisering van werknemers.

De sterkte van de kandidatuur van de Grondregie was de hoge energieprestatie van de structuren, gekenmerkt door de optimalisatie van het verwarmingssysteem en de daling van het energieverbruik.

Bovendien begeeft de meerderheid van het personeel zich naar de werkplaats door gebruik te maken van het openbaar vervoer.